INCEPAND CU ACEST AN , CAMPIONATUL DE MINIFOTBAL ORGANIZAT DE WINNER’S CLUB TALNAR VA FI AFILIAT LA ASOCIATIA ROMANA DE MINIFOTBAL SI SE VA DESFASURA DUPA REGULAMENTUL PREVAZUT DE ACEASTA ORGANIZATIE
1. La competitie participa 28 de echipe impartite in doua serii.
2. Sistemul de desfasurare al campionatului este fiecare cu fiecare (meciuri tur- retur) dupa programarea facuta initial.La terminarea campionatului primele 7 clasate in fiecare serie vor fi inscrise intr-un nou campionat(Play Off) care se va desfasura in sistemul tur (fiecare echipa se va intalni cu cealalta doar o data) iar castigatoarea acestui Play-Off va fi si CAMPIOANA din acest an.Locurile 8-14 din fiecare serie se vor inscrie automat in alt campionat Play-Out care are rolul ligii secunde a Campionatului Bergenbier . Din fiecare serie se va accede in Play-Off si Play-Out in modul urmator : locul 1 intra in Play-Off cu 7 puncte , locul 2 intra in Play-Off cu 6 puncte , locul 3 intra in Play-Off cu 5 puncte , locul 4 intra in Play-Off cu 4 puncte , locul 5 intra in Play-Off cu 3 puncte , locul 6 intra in Play-Off cu 2 puncte iar locul 7 intra in Play-Off cu 1 punct . La fel se accede si in Play-Out , cu acelasi numar de puncte in ordinea clasarii cu specificatia ca numarul de puncte este valabil in aceeasi ordine ca la Play-Off dar pentru locurile 8-14.
3. Fiecare etapa va avea loc la sfarsit de saptamana. Imposibilitatea prezentarii unei echipe la data si ora stabilita de organizator pentru desfasurarea jocului se anunta cu 7 zile inainte . Reprogramarea unui meci se va face doar in cazuri exceptionale,cu acordul organizatorului.
4. Un meci are 2 reprize a cate 25 min. Fiecare cu 10 min. pauza.
5. Lotul unei echipe este format din max.15 jucatori, niciunul dintre acesti jucatori sa nu fie legitimat in Diviziile A,B,C sau in Liga I sau Liga II la futsal.Jucatorii legitimati in divizia D si campionatul judetean de fotbal nu se iau in considerare ca fiind legitimati. Pe fisa de inscriere poti completa ORICAND spatiile libere ramase cu jucatori care nu sunt legitimati la o alta echipa din campionat iar transferuri de la alte echipe nu se pot face decat la sfarsitul turului si la sfarsitul returului.(Maxim 3 transferuri in total).Dupa inceperea Play-Offului nu se mai pot face tranferuri de la alte echipe. Stergerea de pe foaia initiala de inscriere a unui jucator nu reprezinta faptul ca echipa are un loc liber si acesta poate fi inlocuit de un altul , acest lucru putandu-se face decat la sfarsitul turului (2 nume) si la sfarsitul returului (2 nume) iar in rest numai in situatii delicate , cu acordul comisiei. Cele trei transferuri acceptate de organizator , intra si ele in cadrul situatiilor cu spatiile libere sau care vor fi inlocuite de pe foaie.
6. In teren vor fi un portar si 7 jucatori de camp.Daca in teren raman doar 4 jucatori,meciul va fi oprit de arbitri iar echipa respectiva va pierde meciul cu 3-0.
7. In fiecare repriza echipele vor putea comite ,fiecare,5 GRESELI personale (fault,hent,lovitura libera indirecta,injurii la adresa arbitrilor,orice avertizare cu cartonas – toate acestea sunt considerate greseli) iar de la a 6-a ,orice astfel de greseala va fi penalizata cu lovitura de penalty.La sfarsitul primei reprize indiferent de cate greseli personale avea fiecare echipa, acestea se sterg si repriza a doua va incepe de la zero.
8. Golul direct din aut fara ca mingea repusa sa atinga vreun jucator nu este valabil.
9. Golul direct din aut de poarta(6 m) este valabil la fel si golul direct din degajarea portarului cu mana.
10. Schimbarile jucatorilor in timpul meciului sunt nelimitate si neregulate (exact ca la handbal) si se efectueaza doar la nivelul liniei de la centrul terenului . Daca in timpul jocului se afla,mai mult de 5 secunde,un nr. mai mare de jucatori decat cel admis pe teren al unei echipe – 8 jucatori –echipa pierde automat meciul cu 3 – 0 . Daca in teren se afla la un moment dat in cadrul vreunei echipe alti jucatori decat cei admisi (prin prisma art.5) echipa respectiva va pierde automat meciul.Aceste lucruri pot fi realizate si prin depunerea unei contestatii (care sa poata fi dovedita) de catre echipa adversa dar si prin autosesizarea organizatorului sau a comisiei campionatului.
11. Este interzis accesul cu ghete cu crampoane pe teren.
12. Este interzis accesul cu sticle sau tigari pe teren.
13. Este interzis accesul pe teren al jucatorilor in stare de ebrietate ; acesta in urma sesizarii facute de echipa adversa sau de catre comisie sau organizatori trebuind sa paraseasca suprafata de joc,putand fi schimbat cu alt jucator din lot. In caz de neconformare echipa sa va pierde automat meciul cu 3-0.
14. Este interzisa intrarea la minge prin alunecare. Orice astfel de interventie se sanctioneaza cu lovitura libera directa( daca este atac la jucator) sau indirecta.Doar portarul are voie sa joace mingea prin alunecare dar numai in interiorul careului.
15. La loviturile libere distanta zidului este de 5m fata de locul de unde se executa lovitura libera. Daca jucatorul care executa lovitura cere arbitrului respectarea distantei acesta nu poate executa decat dupa fluierul arbitrului , daca nu ,lovitura poate fi executata oricum dar numai dupa ce mingea va fi oprita in locul savarsirii infractiunii.
16. Autul se bate cu piciorul din afara terenului . In cazul in care mingea se afla in teren in momentul repunerii sau nu este oprita, arbitrul va fluiera repunerea mingii in joc de catre echipa adversa.
17. Portarul nu are voie sa prinda mingea cu mana daca aceasta ii este pasata voluntar de catre un coechipier-in caz contrar arbitrul va dicta lovitura libera indirecta din locul in care portarul a prins mingea.Pasa voluntara poate fi trimisa doar cu capul,pieptul,umarul,abdomenul sau coapsa piciorului si doar in acest caz portarul poate prinde mingea in mana.
18. Autul de poarta(6m) se executa obligatoriu cu piciorul in afara careului propriu-in caz contrar se dicteaza repetarea loviturii autului de poarta.
19. Echipa care primeste gol reincepe jocul obligatoriu de la centrul terenului.
20. Este obligatoriu ca fiecare echipa sa se distinga prin echipament propriu,culoare diferita de a adversarilor(gazdele isi pastreaza culoarea), iar tricourile sa aiba numere distincte.Meciul de fotbal nu va incepe decat in momentul completarii foii de joc , fiecare echipa avand obligatia sa-si desemneze si capitanul.
21. Arbitrii sunt suverani, iar deciziile lor sunt irevocabile .
22. Orice comentariu sau injurii aduse brigazii de arbitrii atrage dupa sine suspendarea jucatorului un numar de etape pe care il decide organizatorul si comisia.Orice lovire a arbitrului,adversarilor sau coechipierilor sau orice gesturi calificate de catre organizatori sau comisie drept violente , atrag dupa sine suspendarea definitiva din campionat pana la terminarea acestuia (inclusiv a play-offului) a celui(celor) care le-a savarsit - fara drept de joc la nici o echipa din campionat.
23. Orice injurii pe teren la adresa adversarilor,coechipierilor sau arbitrilor care nu sunt penalizate cu cartonas rosu pot atrage suspendarea celui care le adreseaza , de catre organizator si comisie . Jucatorii care comit astfel de infractiuni pot fi suspendati si dupa meci , in urma analizarii conjuncturii si modului in care s-a produs incidentul.
24. Pentru doua cartonase galbene primite intr-un meci,automat cartonas rosu,jucatorul este suspendat o etapa.
25. Cartonasul rosu atrage dupa sine o suspendare stabilita de organizator si de comisie pe masura infractiunii pentru care a fost avertizat . Jucatorul suspendat pentru un meci nu are drept de joc indiferent daca acesta se intelege verbal sau nu cu echipa adversa . In caz contrar organizatorul va decide ca meciul sa fie castigat de echipa adversa cu 3-0.
26. Pe durata campionatului jucatorul care a acumulat 4 cartonase galbene va fi suspendat o etapa, suspendare care se va repeta apoi la 3 cartonase galbene primite,apoi la 2,dupa care la fiecare cartonas galben primit.
27. Fiecare cartonas primit atrage dupa sine si penalizarea conform regulamentului dar si plata fiecarui cartonas,astfel : cartonasul galben = 5 RON,cartonasul rosu = 10 RON.In functie de abatere pretul cartonasului rosu poate varia in functie de gravitatea infractiunii. Neplata cartonasului inseamna imposibilitatea de a juca , a celui care trebuie sa-l achite. Cu banii stransi prin plata cartonaselor , organizatorul are obligatia sa premieze echipa desemnata (de comisie) inainte cu o etapa, + - ul etapei respective.
28. Taxa de joc se achita obligatoriu inaintea jocului- in caz contrar echipa va pierde meciul cu 3 – 0. Oricum primele 5 etape se vor achita in avans,iar dupa aceea la fiecare meci echipa va trebui sa-si plateasca taxa , ultimele 5 etapa din campionat urmand a nu se achita. La fel se va proceda si in Play-Off.
29. Taxa de joc se va achita si daca echipa nu se prezinta la joc la ora stabilita de organizator , iar pentru fiecare neprezentare neanuntata echipa va fi si depunctata cu 2 puncte plus ca va pierde meciul cu 3-0.
30. Fiecare echipa trebuie sa se prezinte la meci conform fisei initiale de inscriere si sa completeze foaia de joc inainte de inceperea meciului – in caz contrar poate fi contestata de echipa adversa si sanctionata de organizatori.
31. Contestatiile pentru un meci pot fi facute numai de catre echipa adversa ,reprezentata doar de delegatul sau la acel meci si nu sunt luate in considerare decat daca sunt facute in timpul jocului , la pauza acestuia sau chiar in momentul in care arbitrul fluiera finalul jocului. Masurile in urma contestatiei se vor lua de organizator in urma concluziilor trase de acesta. Totodata in anumite cazuri si comisia impreuna cu organizatorul pot hotari , in cazul in care se autosesizeaza , referitor la situatiile dintr-un meci.
32. Fiecare echipa isi ia angajamentul ca in fiecare zi de luni dupa fiecare etapa la ora 20 ł° va avea un reprezentant la sedinta . Cand este anuntata !!!
33. Departajarea in clasament se va face in functie de puncte , meci direct , golaveraj , cartonase primite pe parcursul campionatului, etc. …
34. Taxa de joc va fi de 55 lei ron/echipa.
35. Premiile finale vor fi in valoare de 12000 lei ron + cupe + medalii + diplome si distinctii individuale.
36. In perioada 10-23.12.2011se va desfasura Cupa Craciunului la fotbal,competitie ce se va desfasura in paralel cu Campionatul,la Winner's Club Talnar.La Cupa vor participa toate echipele din campionat ,iar neparticiparea atrage dupa sine penalizarea echipei cu 2 puncte in campionat.Detalii despre Cupa se vor oferii mai multe intr-o sedinta la care vor participa reprezentanti de la toate echipele din Campionat,si care va avea loc la sfarsitul turului campionatului .
37. Campionatul va incepe:
turul : 10.09.2011
returul : ----------------
38. Fiecare jucator legitimat la o echipa in Campionatul Winner’s nu are drept de joc la o alta echipa legitimata in acest campionat,in caz contrar echipa la care acesta evolueaza va pierde meciul cu 3-0.In cazul in care un jucator va pleca de la o echipa la alta ,acest lucru se poate face doar prin acordul dat de catre reprezentantul echipei la care jucatorul a evoluat ,si pe care vrea sa o paraseasca (fara acordul reprezentantului echipei,cel care este trecut pe foaia de inscriere cu nume si nr. de telefon,nici un jucator nu se poate trece pe foaia de joc a altei echipe,sub nici o forma). Acest acord trebuie dat si e luat in considerare numai in prezenta organizatorului si a comisiei.
39. Orele de disputare a partidelor trebuie OBLIGATORIU respectate . In cazul in care se doreste modificarea unei ore ( numai in conditii de forta majora) aceasta poate fi modificata numai cu acordul comisiei , si trebuie anuntata cel mai tarziu in etapa precedenta meciului care se doreste a fi amanat .
40. COMISIA CAMPIONATULUI - va fi formata din minim 5 membri din care trebuie sa se prezinte la meciurile dintr-o etapa cel putin 3 dintre ei pentru a putea fi totalmente corecti si obiectivi . Ea este formata pana in acest moment din :
- TALNAR GEORGE CORNEL -- RMC 24
- PETROPOLUS CRISTIAN -- INTER CIUGUD
- NEAMTU SORIN -- INTERNAZZIONALE
- POPA ALIN -- INTER CIUGUD
- GHENESCU MIHAI -- ROCKADA
- GROZAV TEODORA -- organizator
Asociaţia Română de Minifotbal
Adresă poştală: Piaţa Romană, nr. 9, sc. B, ap.17, Sector 1, Bucureşti
Tel./fax: +40.21.781.36.36 +40.21.781.36.36
http://www.minifotbalisti.ro
Asociaţia Română de Minifotbal este o organizaţie născută din dorinţa de a contribui la promovarea fotbalului
la toate nivelele prin stimularea participării persoanelor de diferite vârste în competiţii sportive dedicate amatorilor.
COMUNICAT DE PRESĂ
Liga de fotbal amator devine Liga Bergenbier!
Începând cu 25 septembrie 2009, Asociaţia Română de Minifotbal împreună cu partenerul său principal Bergenbier, lansează o campanie de promovare a minifotbalului, cunoscut şi sub numele de fotbal pentru amatori pe teren redus. Astfel până pe data de 1 noiembrie 2009, aproape în fiecare judeţ al României, iubitorii de fotbal vor avea posibilitatea de a se înscrie în competiţiile afiliate Asociaţiei Române de Minifotbal, desfăşurate sub numele de Liga Bergenbier. Căpitanul echipei naţionale Cristi Chivu este unul dintre principalii promotori ai fotbalului amator din România.
“Fotbalul amator merită tot sprijinul nostru pentru că acolo se naşte pasiunea adevărată pentru fotbal: jucând cu prietenii şi pentru prieteni. Susţin Liga de fotbal amator Bergenbier şi sunt fericit să fac parte din acest proiect”, a declarat Cristi Chivu, ambasadorul Bergenbier.
Liga Bergenbier este competiţia naţională care stabileşte campioana ţării. Aceasta adună câteva mii de jucători din cele 21 de ligi judeţene afiliate Asociaţiei Române de Minifotbal. Campioana este desemnată în urma turneului final, de tip play-off, la care iau parte câştigătoarele fiecărei ligi judeţene. Anul acesta ediţia a III-a a fazei naţionale s-a desfăşurat în perioada 2-5 iulie 2009, la Iaşi şi a adus la start următoarele echipe campioane judeţene: RMC 24 Alba-Iulia, Coriolan Bacău, FC Extruplast Baia Mare, Kronvest Braşov, Remilk Bucureşti, Consiliul Judeţean Buzău, Jad Carei, FC Milanello Cluj, Alfa Team Cristur Deva, Atletico Galaţi, Aldoor Auto-Driver Iaşi, Magic Iaşi, Expo Granit Mediaş, Inter-D Miercurea-Ciuc, Eka Trust Ploieşti, Oz-Er Golden Roman, Citadinia Satu Mare, Cariocas Zeelandia Sibiu, Distry Timişoara, Simoda Zalău. Câştigătoarea pentru al doilea an consecutiv a fost Magic Iaşi, care drept premiu va pleca într-o excursie la un meci al echipei de fotbal Inter Milano, la care evoluează căpitanul naţionalei.
Liga Bergenbier reprezintă o fază superioară campionatelor de la nivel local organizate în acest moment în tot mai multe judeţe ale ţării. Până acum Asociaţia Română de Minifotbal a depus un efort şi un interes constant în iniţierea şi promovarea acestor turnee la nivel naţional, printre promotorii acestui proiect numărându-se Răzvan Burleanu, Paul Costaş, Ionică Onicaş şi Tiberiu Lajos. Principiile Asociaţiei Române de Minifotbal au la bază spiritul de fair-play, de echipă şi chiar de dezvoltare a talentului fotbalistic, minifotbalul fiind un sport pentru fiecare dintre noi.
„Dorinţa noastră este ca acest proiect să continue, să se dezvolte şi să reprezinte o alternativă pentru fotbaliştii amatori din întreaga ţară care au acum propria lor competiţie. Participarea lui Crisiti Chivu alături de noi în acest proiect, nu poate decât să ne bucure şi să apreciem sprijinul său. Scopul Asociaţiei Române de Minifotbal rămâne acela de stimula participarea tuturor persoanelor indiferent de vârstă la aceste competiţii de minifotbal desfăşurate în cele mai multe judeţe ale ţării. Chiar mai mult decât atât, dorim să creem inclusiv o stare de spirit, nu întâmplător minifotbalul este un sport pentru fiecare dintre noi”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Asociaţiei Române de Minifotbal.
Comitetul executiv al Asociaţiei Române de Minifotbal are următoarea componenţă: Răzvan Burleanu - preşedinte, Paul Costaş – prim-vicepreşedinte, Ioan Onicaş - vicepreşedinte, Tiberiu Lajos - vicepreşedinte, Gavrilă Vasilescu – secretar general.