Home arrow Campionatul GT-Bergenbier 2020 arrow Regulament
 
Main Menu
Home
Cupa Craciunului 2019
Campionatul GT-Bergenbier 2020
Prezentare
Tur virtual
Cornel Talnar
Galerie foto
Anunturi
Arhiva
Cum ajungi la noi?
Formular conectare
Utilizator

Parola

Autentificare automata
Ai uitat parola?
Nu ai inca un cont?
Creaza un cont
 
 
   
Regulament

CAMPIONATUL DE MINIFOTBAL ORGANIZAT DE GT SPORT 

REGULAMENT  

1. La competitie participa 12 echipe inscrise intr-o singura liga (toate meciurile urmand a se desfasura la Baza Sportiva Winner's Club Talnar). Taxa de inscriere este de 300 lei (care se achita la inceperea competitiei) iar taxa de joc va fi de 80 lei / echipa.

2. Sistemul de desfasurare al Campionatului Regulat este fiecare cu fiecare (meciuri tur- retur-tur) dupa programarea facuta initial, fiind in total 33 de etape.Ultima parte a campionatului (ultimele 11 etape) se vor programa ulterior , la finalul primelor 22 etape, dupa o alta programare facuta in urma clasamentului existent la data respectiva.

3. Fiecare etapa va avea loc saptamanal , in weekend,in functie de cum cad de acord echipele , impreuna cu organizatorul. Imposibilitatea prezentarii unei echipe la data si ora stabilita de organizator pentru desfasurarea jocului se anunta cu 3 zile inaintea meciului programat initial . Reprogramarea unui meci se va face doar in cazuri exceptionale,cu acordul organizatorului iar daca meciul se reprogrameaza in timpul saptamanii, echhipa care cere amanarea meciului va trebui sa achite pe langa taxa de joc (80 lei) si contravaluarea orei inchiriate in ziua respectiva (120 lei) - in caz ca ora este disponibila.

4. Un meci are 2 reprize a cate 25 minute cu 10 minute pauza.

5. Lotul unei echipe este format din max.18 jucatori si fiecare dintre acestia trebuie sa fie trecut pe tabelul de inscriere al echipei (ininte ca el sa fie trecut pe raportul de arbitraj) plus trebuie sa aiba depusa la dosarul de inscriere o copie dupa cartea de identitate. Modificari in lotul echipelor se pot face doar in perioadele stabilite prin Regulament . Fiecare echipa are voie sa treaca pe fisa de inscriere si pe foaia de joc un numar de maxim patru jucatori legitimati la liga a 3-a . Perioadele de transferuri sunt : 25.11.2019 - 31.01.2019 si in saptamana 27.04.2020 - 04.05.2020. Un jucator nu poate fi transferat de la o echipa la alta decat cu acordul Delegatului echipei de la care doreste sa plece jucatorul . In cazul in care , in timpul competitiei o echipa se retrage (din varii motive), jucatorii acesteia nu vor mai avea drept de joc la alta echipa, pana la finalul sezonului competitional. Pe terenul de joc pot intra doar jucatorii sau delegatii (antrenorii) trecuti pe raportul de arbitraj

6. In teren vor fi un portar si 7 jucatori de camp.Daca in teren raman in  total doar 4 jucatori ai unei echipe ,meciul va fi oprit de arbitri iar echipa respectiva va pierde meciul cu 6-0.

7. In fiecare repriza echipele vor putea comite ,fiecare,5 GRESELI personale (fault,hent,lovitura libera indirecta,injurii la adresa arbitrilor,lovituri libere directe ,etc) iar de la a 6-a ,orice astfel de greseala va fi penalizata cu lovitura de penalty.La sfarsitul primei reprize indiferent de cate greseli personale avea fiecare echipa, acestea se sterg si repriza a doua va incepe de la zero. Daca jocul este oprit si se acorda cartonas vreunui jucator , aceasta este considerata de asemenea greseala . La fel este si daca se acorda cartonas galben , vreunui jucator de rezerva sau delegatului sau antrenorului , daca acesta este trecut pe foaia de joc.

8. Golul direct din aut fara ca mingea repusa sa atinga vreun jucator nu este valabil.

9. Golul direct din aut de poarta (6 m) nu este valabil , pe cand golul direct din degajarea portarului cu mana cand aceasta este in joc este valabil.

10. Schimbarile jucatorilor in timpul meciului sunt nelimitate si neregulate (exact ca la handbal) si se efectueaza doar la nivelul liniei de la centrul terenului cu acordul arbitrului . Daca in timpul jocului se afla,mai mult de 5 secunde,un nr. mai mare de jucatori decat cel admis pe teren al unei echipe – 8 jucatori –echipa pierde automat meciul cu 6 – 0 . Daca in teren se afla la un moment dat in cadrul vreunei echipe alti jucatori decat cei admisi (prin prisma art.5) echipa respectiva va pierde automat meciul . Aceste lucruri pot fi realizate si prin depunerea unei contestatii (care sa poata fi dovedita) de catre echipa adversa dar si prin autosesizarea organizatorului , a arbitrilor sau a comisiei campionatului. Contestatia are valabilitate daca este facuta in timpul jocului sau imediat dupa terminarea partidei cu conditia ca persoana contestata sa fie prezenta sau sa fie ''constatata'' de catre Organizator.

11. Este interzis accesul cu ghete cu crampoane pe teren.

12. Este interzis accesul cu sticle sau tigari pe teren.

13. Este interzis accesul pe teren al jucatorilor in stare de ebrietate ; In urma sesizarii facute de echipa adversa sau de catre comisie , arbitri sau organizatori acesta trebuind sa paraseasca suprafata de joc,putand fi schimbat cu alt jucator din lot. In caz de neconformare echipa sa va pierde automat meciul cu 6-0.

14. Este interzisa intrarea la minge prin alunecare , atunci cand la mai putin de 1m de minge se afla un adversar care are intentia si posibilitatea sa joace mingea . Orice astfel de interventie se sanctioneaza cu lovitura libera directa( daca este atac la jucator) sau indirecta . Doar portarul are voie sa joace mingea prin alunecare dar numai in interiorul careului. 

15. La loviturile libere distanta zidului este de 5m fata de locul de unde se executa lovitura libera. Daca jucatorul care executa lovitura cere arbitrului respectarea distantei acesta nu poate executa decat dupa fluierul arbitrului , daca nu ,lovitura poate fi executata oricum dar numai dupa ce mingea va fi oprita in locul savarsirii infractiunii. In cazul in care se dicteaza lovitura libera indirecta pentru o infractiune comisa in interiorul careului , executarea acesteia se va face de pe linia de delimitare a careului , perpendicular pe poarta , pe linia locului savarsirii infractiunii (zidul va trebui pozitionat pe linia portii).

16. Autul se bate cu mana din afara terenului . In cazul in care picioarele sau unul din picioarele jucatorului care executa autul este in teren (depaseste in interior linia de tusa) in momentul repunerii sau nu executa corect aruncarea din motive tehnice (saritura,mainile deasupra capului,etc.), arbitrul va fluiera repunerea mingii in joc de catre echipa adversa dar NU se va considera greseala a echipei care a executat eronat repunerea.

17. Portarul nu are voie sa prinda mingea cu mana daca aceasta ii este pasata voluntar de catre un coechipier-in caz contrar arbitrul va dicta lovitura libera indirecta din locul in care portarul a prins mingea (vezi art.15) . Pasa voluntara poate fi trimisa doar cu capul, pieptul, umarul, abdomenul sau coapsa piciorului si doar in acest caz portarul poate prinde mingea in mana (dar NU imediat , a doua pasa dupa ce portarul a repus mingea din aut de poarta ).

18. Autul de poarta(6m) se executa obligatoriu cu mana in afara careului propriu-in caz contrar se dicteaza repetarea loviturii autului de poarta.

19. Echipa care primeste gol reincepe jocul obligatoriu de la centrul terenului trimitand mingea inainte. 

20. Este obligatoriu ca fiecare echipa sa se distinga prin echipament propriu,culoare diferita de a adversarilor (gazdele isi pastreaza culoarea), iar tricourile sa aiba numere distincte.Meciul de fotbal nu va incepe decat in momentul completarii raportului de joc , fiecare echipa avand obligatia sa-si desemneze si capitanul,delegatul si antrenorul.

21. Arbitrii sunt suverani, iar deciziile lor sunt irevocabile .

22. Orice comentariu sau injurii aduse brigazii de arbitrii atrage dupa sine suspendarea jucatorului un numar de etape pe care il decide organizatorul si comisia.Orice lovire a arbitrului,adversarilor sau coechipierilor sau orice gesturi calificate de catre organizatori sau comisie drept violente , atrag dupa sine suspendarea definitiva din campionat pana la terminarea acestuia  a celui(celor) care le-a savarsit - fara drept de joc la nici o echipa din campionat.

23. Orice injurii pe teren la adresa adversarilor,coechipierilor sau arbitrilor care nu sunt penalizate cu cartonas rosu pot atrage suspendarea celui care le adreseaza , de catre organizator si comisie . Jucatorii care comit astfel de infractiuni pot fi suspendati si dupa meci , in urma analizarii conjuncturii si modului in care s-a produs incidentul.

24. Pentru doua cartonase galbene primite intr-un meci,automat cartonas rosu,jucatorul este suspendat o etapa.

25. Cartonasul rosu atrage dupa sine o suspendare stabilita de organizator si de comisie pe masura infractiunii pentru care a fost avertizat dar nu mai putin de doua etape . Jucatorul suspendat pentru un meci nu are drept de joc indiferent daca acesta se intelege verbal sau nu cu echipa adversa . In caz contrar organizatorul va decide ca meciul sa fie castigat de echipa adversa cu 6-0. Cand un jucator este eliminat fie pentru doua galbene fie pentru rosu direct , echipa adversa va juca timp de 5 minute in superioritate numerica iar dupa 5 minute echipa sanctionata va putea folosi orice alt jucator decat cel eliminat.Orice jucator care este trecut pe foaia de joc (chiar daca este sau nu in teren) sau delegatul echipei , daca este sanctionat cu cartonas rosu (sau doua ''galbene'') , echipa respectiva va juca timp de 5 minute cu un jucator in minus – jucator scos de pe teren la latitudinea antrenorului echipei respective.

26. Pe durata campionatului jucatorul care a acumulat 4 cartonase galbene va fi suspendat o etapa, suspendare care se va repeta apoi la 3 cartonase galbene primite,apoi la 2,dupa care la fiecare cartonas galben primit.

27. Fiecare cartonas primit atrage dupa sine si penalizarea conform regulamentului dar si plata fiecarui cartonas,astfel : cartonasul galben = 5 RON,cartonasul rosu = 10 RON.In functie de abatere pretul cartonasului rosu poate varia in functie de gravitatea infractiunii dar nu poate depasi valoarea de 50 lei. Neplata cartonasului inseamna imposibilitatea de a juca , a celui care trebuie sa-l achite. Cu banii stransi prin plata cartonaselor , organizatorul are obligatia sa premieze la finalul competitiei , echipa Fair-Play si sa ofere premiile individuale celor mai prestigiosi jucatori (portar,golgeter,cel mai bun fotbalist,etc) .

28. Taxa de joc se achita obligatoriu inaintea jocului- in caz contrar arbitrul nu va da startul partidei si echipa care nu va achita va pierde meciul cu 6– 0. 

29. Taxa de joc se va achita si daca echipa nu se prezinta la joc la ora stabilita de organizator , iar pentru fiecare neprezentare echipa va fi si depunctata cu 5 puncte plus ca va pierde meciul cu 6-0.

30. Fiecare echipa trebuie sa se prezinte la meci conform fisei initiale de inscriere si sa completeze foaia de joc inainte de inceperea meciului – in caz contrar poate fi contestata de echipa adversa si sanctionata de organizatori.

31. Contestatiile pentru un meci pot fi facute numai de catre echipa adversa ,reprezentata doar de delegatul sau la acel meci si nu sunt luate in considerare decat daca sunt facute in timpul meciului sau imediat dupa terminarea partidei in conditiile prevazute la art.10 . Masurile in urma contestatiei se vor lua de organizator in urma concluziilor trase de acesta. Totodata in anumite cazuri si comisia impreuna cu organizatorul pot hotari , in cazul in care se autosesizeaza , referitor la situatiile dintr-un meci asupra abaterilor de la regulament.Contestatiile facute aiurea , fara un fundament clar si o proba solida vor fi penalizate cu 50 lei . Contestatia nu poate fi facuta decat de DELEGATUL echipei desemnat pentru acel meci pe foaia de arbitraj.

32. Fiecare echipa isi ia angajamentul ca in fiecare zi de luni dupa fiecare etapa la ora 20:00 va avea un reprezentant la sedinta . Cand este anuntata !!!

33. Departajarea in clasament se va face in functie de puncte , meci direct , golaveraj , cartonase primite pe parcursul campionatului, etc. …

34. Taxa de joc va fi de 80 lei ron/echipa.

35. Premiile finale totale vor consta in Cupe , Diplome , Medalii , Mingi de fotbal , Echipamente de joc si articole sportive (produse) marca JOMA , Bergenbier si Pepsi !!! Vor fi premiate primele 8 echipe clasate plus premiile de Fair-Play plus cele individuale

  1. Reprezentantul fiecarei echipe , cel care va semna foaia de inscriere , are obligatia sa se intereseze de starea medicala a fiecaruia dintre jucatorii echipei sale , iar prin semnarea fisei de inscriere , confirma ,pe propria sa raspundere ca toti jucatorii echipei sale sale sunt apti din punct de vedere medical , iar organizatorul nu va raspunde de eventualele evenimente cauzate de starea de sanatate a vreunui jucator inscris in Campionatul Regional de Minifotbal GT SPORT - VIZELE MEDICALE sau ADEVERINTELE MEDICALE SUNT OBLIGATORII si trebuie aduse odata cu fisa de inscriere in campionat.

37, In caz ca un jucator este trecut pe mai multe rapoarte de joc , in acelasi timp , se considera valabila legitimarea jucatorului la echipa care l-a trecut pe foaia de inscriere la inceputul campionatului .

38. Neprezentarea neanuntata la un meci , pana cu 3 zile inaintea datei in care acesta este programat , atrage dupa sine o penalizare de 5 puncte + pierderea meciului la masa verde cu 6-0 . Echipa care nu se prezinta trebuie sa achite taxa de joc , iar cea care castiga meciul prin neprezentare , de asemenea. La trei neprezentari consecutive , Organizatorul poate inscrie automat alta echipa in campionat in locul celei in cauza , fara vreo anuntare prealabila . La trei taxe de joc , neachitate consecutiv , organizatorul poate exclude automat din campionat echipa in cauza , iar jucatorii ei nu mai pot evolua in nici un moment la alta echipa , pe perioada campionatului aflat in desfasurare.

39. Aranjarea meciurilor , in vederea obtinerii unor beneficii proprii sau a facilitarii situatiei altor echipe , (ex:camp. trecut) atrage dupa sine o penalizare de 10 puncte , a ambelor echipe implicate.

40. Campionatul va incepe:

        21 septembrie 2019

 41. Orele de disputare a partidelor trebuie OBLIGATORIU respectate . In cazul in care se doreste modificarea unei ore si date ( numai in conditii de forta majora) aceasta poate fi modificata numai cu acordul comisiei , si trebuie anuntata cu cel putin trei zile inaintea datei stabilite . Este necesar si acordul echipei adverse.

42.Participarea la Cupa Craciunului , a echipelor inscrise in Campionat , este obligatorie !!! Neparticiparea la Cupa , atrage dupa sine penalizarea cu 6 puncte a echipei , in Campionat !

43. COMISIA CAMPIONATULUI - va fi formata din minim 5 membri din care trebuie sa se prezinte la meciurile dintr-o etapa cel putin 3 dintre ei pentru a putea fi totalmente corecti si obiectivi . Ea este formata pana in acest moment din :

-TALNAR GEORGE   - Organizator -- ARON CORNELIU - Comisia de Arbitri AUREL GUSAT -- Reprezentant - BOTEI NICOLAE - Reprezentant - GROZAV TEODORA - Organizator

 

VA DORIM TUTUROR MULTA BAFTA !!!Advertisement

 

  Winner's Talnar Club