Home arrow Arhiva arrow Bergenbier Play-Off 2013 arrow Regulament
 
Main Menu
Home
Cupa Craciunului 2019
Campionatul GT-Bergenbier 2020
Prezentare
Tur virtual
Cornel Talnar
Galerie foto
Anunturi
Arhiva
Cum ajungi la noi?
Formular conectare
Utilizator

Parola

Autentificare automata
Ai uitat parola?
Nu ai inca un cont?
Creaza un cont
 
 
   
Regulament

 CAMPIONATUL DE MINIFOTBAL ORGANIZAT DE WINNER’S CLUB TALNAR ESTE AFILIAT LA ASOCIATIA ROMANA DE MINIFOTBAL SI SE VA DESFASURA SI DUPA REGULAMENTUL PREVAZUT DE ACEASTA ORGANIZATIE

1. La competitie participa 24 echipe impartite in doua serii.

2. Sistemul de desfasurare al campionatului este fiecare cu fiecare (meciuri tur- retur) dupa programarea facuta initial.La terminarea campionatului primele 6 clasate in fiecare serie vor fi inscrise intr-un nou campionat (Play Off) care se va desfasura in acelasi sistem tur – retur iar castigatoarea acestui Play-Off va fi si CAMPIOANA din acest an. Celelalte 6 echipe din fiecare serie vor continua in Play – out , liga a II-a a Campionatului Regional de Minifotbal.

3. Fiecare etapa va avea loc la sfarsit de saptamana. Imposibilitatea prezentarii unei echipe la data si ora stabilita de organizator pentru desfasurarea jocului se anunta cu 4 zile inaintea meciului programat initial . Reprogramarea unui meci se va face doar in cazuri exceptionale,cu acordul organizatorului.

4. Un meci are 2 reprize a cate 25 min. Fiecare cu 10 min. pauza.

5. Lotul unei echipe este format din max.15 jucatori, niciunul dintre acesti jucatori sa nu fie legitimat in Diviziile A,B,C sau in Liga I sau Liga II la futsal.Jucatorii legitimati in divizia D si campionatul judetean de fotbal nu se iau in considerare ca fiind legitimati. Pe fisa de inscriere poti completa ORICAND spatiile libere ramase cu jucatori care nu sunt legitimati ( sau inscrisi pe foaia initiala ) la o alta echipa din campionat iar transferuri de la alte echipe nu se pot face decat la sfarsitul turului si la sfarsitul returului din serii.(Maxim 4 transferuri in total).Dupa inceperea Play-Offului ( decat intre tur si retur ) nu se mai poate face decat 1 tranfer de la alta echipa. Stergerea de pe foaia initiala de inscriere a unui jucator nu reprezinta faptul ca echipa are un loc liber si acesta poate fi inlocuit de un altul , decat in situatii delicate , cu acordul comisiei . Retragerea unei echipe din campionat atrage dupa sine urmatoarele : jucatorii legitimati initial la aceasta echipa figureaza pe foaia de inscriere a echipei ( deci fac parte din campionat) , deci ei nu pot fi transferati la alte echipe decat in pauzele dintre serii si dupa turul Play-offului ( conform regulamentului) , si nu pot fi trecuti pe foaia de joc a altei echipe chiar daca aceasta are spatii libere.

6. In teren vor fi un portar si 7 jucatori de camp.Daca in teren raman doar 4 jucatori ai unei echipe ,meciul va fi oprit de arbitri iar echipa respectiva va pierde meciul cu 3-0.

7. In fiecare repriza echipele vor putea comite ,fiecare,5 GRESELI personale (fault,hent,lovitura libera indirecta,injurii la adresa arbitrilor,orice avertizare cu cartonas – toate acestea sunt considerate greseli) iar de la a 6-a ,orice astfel de greseala va fi penalizata cu lovitura de penalty.La sfarsitul primei reprize indiferent de cate greseli personale avea fiecare echipa, acestea se sterg si repriza a doua va incepe de la zero.

8. Golul direct din aut fara ca mingea repusa sa atinga vreun jucator nu este valabil.

9. Golul direct din aut de poarta (6 m) este valabil la fel si golul direct din degajarea portarului cu mana.

10. Schimbarile jucatorilor in timpul meciului sunt nelimitate si neregulate (exact ca la handbal) si se efectueaza doar la nivelul liniei de la centrul terenului . Daca in timpul jocului se afla,mai mult de 5 secunde,un nr. mai mare de jucatori decat cel admis pe teren al unei echipe – 8 jucatori –echipa pierde automat meciul cu 3 – 0 . Daca in teren se afla la un moment dat in cadrul vreunei echipe alti jucatori decat cei admisi (prin prisma art.5) echipa respectiva va pierde automat meciul.Aceste lucruri pot fi realizate si prin depunerea unei contestatii (care sa poata fi dovedita) de catre echipa adversa dar si prin autosesizarea organizatorului sau a comisiei campionatului.

11. Este interzis accesul cu ghete cu crampoane pe teren.

12. Este interzis accesul cu sticle sau tigari pe teren.

13. Este interzis accesul pe teren al jucatorilor in stare de ebrietate ; acesta in urma sesizarii facute de echipa adversa sau de catre comisie sau organizatori trebuind sa paraseasca suprafata de joc,putand fi schimbat cu alt jucator din lot. In caz de neconformare echipa sa va pierde automat meciul cu 3-0.

14. Este interzisa intrarea la minge prin alunecare. Orice astfel de interventie se sanctioneaza cu lovitura libera directa( daca este atac la jucator) sau indirecta.Doar portarul are voie sa joace mingea prin alunecare dar numai in interiorul careului. 

15. La loviturile libere distanta zidului este de 5m fata de locul de unde se executa lovitura libera. Daca jucatorul care executa lovitura cere arbitrului respectarea distantei acesta nu poate executa decat dupa fluierul arbitrului , daca nu ,lovitura poate fi executata oricum dar numai dupa ce mingea va fi oprita in locul savarsirii infractiunii.

16. Autul se bate cu piciorul din afara terenului . In cazul in care mingea se afla in teren in momentul repunerii sau nu este oprita, arbitrul va fluiera repunerea mingii in joc de catre echipa adversa.

17. Portarul nu are voie sa prinda mingea cu mana daca aceasta ii este pasata voluntar de catre un coechipier-in caz contrar arbitrul va dicta lovitura libera indirecta din locul in care portarul a prins mingea.Pasa voluntara poate fi trimisa doar cu capul,pieptul,umarul,abdomenul sau coapsa piciorului si doar in acest caz portarul poate prinde mingea in mana.

18. Autul de poarta(6m) se executa obligatoriu cu piciorul in afara careului propriu-in caz contrar se dicteaza repetarea loviturii autului de poarta.

19. Echipa care primeste gol reincepe jocul obligatoriu de la centrul terenului.

20. Este obligatoriu ca fiecare echipa sa se distinga prin echipament propriu,culoare diferita de a adversarilor (gazdele isi pastreaza culoarea), iar tricourile sa aiba numere distincte.Meciul de fotbal nu va incepe decat in momentul completarii foii de joc , fiecare echipa avand obligatia sa-si desemneze si capitanul.

21. Arbitrii sunt suverani, iar deciziile lor sunt irevocabile .

22. Orice comentariu sau injurii aduse brigazii de arbitrii atrage dupa sine suspendarea jucatorului un numar de etape pe care il decide organizatorul si comisia.Orice lovire a arbitrului,adversarilor sau coechipierilor sau orice gesturi calificate de catre organizatori sau comisie drept violente , atrag dupa sine suspendarea definitiva din campionat pana la terminarea acestuia (inclusiv a play-offului) a celui(celor) care le-a savarsit - fara drept de joc la nici o echipa din campionat.

23. Orice injurii pe teren la adresa adversarilor,coechipierilor sau arbitrilor care nu sunt penalizate cu cartonas rosu pot atrage suspendarea celui care le adreseaza , de catre organizator si comisie . Jucatorii care comit astfel de infractiuni pot fi suspendati si dupa meci , in urma analizarii conjuncturii si modului in care s-a produs incidentul.

24. Pentru doua cartonase galbene primite intr-un meci,automat cartonas rosu,jucatorul este suspendat o etapa.

25. Cartonasul rosu atrage dupa sine o suspendare stabilita de organizator si de comisie pe masura infractiunii pentru care a fost avertizat dar nu mai putin de doua etape . Jucatorul suspendat pentru un meci nu are drept de joc indiferent daca acesta se intelege verbal sau nu cu echipa adversa . In caz contrar organizatorul va decide ca meciul sa fie castigat de echipa adversa cu 3-0.

26. Pe durata campionatului jucatorul care a acumulat 4 cartonase galbene va fi suspendat o etapa, suspendare care se va repeta apoi la 3 cartonase galbene primite,apoi la 2,dupa care la fiecare cartonas galben primit.

27. Fiecare cartonas primit atrage dupa sine si penalizarea conform regulamentului dar si plata fiecarui cartonas,astfel : cartonasul galben = 5 RON,cartonasul rosu = 10 RON.In functie de abatere pretul cartonasului rosu poate varia in functie de gravitatea infractiunii. Neplata cartonasului inseamna imposibilitatea de a juca , a celui care trebuie sa-l achite. Cu banii stransi prin plata cartonaselor , organizatorul are obligatia sa premieze echipa desemnata (de comisie) inainte cu o etapa, + - ul etapei respective.  

 

28. Taxa de joc se achita obligatoriu inaintea jocului- in caz contrar echipa va pierde meciul cu 3 – 0. Oricum primele 3 etape se vor achita in avans,iar dupa aceea la fiecare meci echipa va trebui sa-si plateasca taxa , ultimele 3 etapa din campionat urmand a nu se achita. La fel se va proceda si in Play-Off.

29. Taxa de joc se va achita si daca echipa nu se prezinta la joc la ora stabilita de organizator , iar pentru fiecare neprezentare echipa va fi si depunctata cu 3 puncte plus ca va pierde meciul cu 3-0.

30. Fiecare echipa trebuie sa se prezinte la meci conform fisei initiale de inscriere si sa completeze foaia de joc inainte de inceperea meciului – in caz contrar poate fi contestata de echipa adversa si sanctionata de organizatori.

31. Contestatiile pentru un meci pot fi facute numai de catre echipa adversa ,reprezentata doar de delegatul sau la acel meci si nu sunt luate in considerare decat daca sunt facute la pauza meciului sau in timpul meciului . Masurile in urma contestatiei se vor lua de organizator in urma concluziilor trase de acesta. Totodata in anumite cazuri si comisia impreuna cu organizatorul pot hotari , in cazul in care se autosesizeaza , referitor la situatiile dintr-un meci asupra abaterilor de la regulament.

32. Fiecare echipa isi ia angajamentul ca in fiecare zi de luni dupa fiecare etapa la ora 20 ł° va avea un reprezentant la sedinta . Cand este anuntata !!!

33. Departajarea in clasament se va face in functie de puncte , meci direct , golaveraj , cartonase primite pe parcursul campionatului, etc. …

34. Taxa de joc va fi de 60 lei ron/echipa.

35. Premiile finale totale vor fi in valoare de 12000 lei ron + cupe + medalii + diplome si distinctii individuale.

  1. Reprezentantul fiecarei echipe , cel care va semna foaia de inscriere , are obligatia sa se intereseze de starea medicala a fiecaruia dintre jucatorii echipei sale , iar prin semnarea fisei de inscriere , confirma ,pe propria sa raspundere ca toti jucatorii echipei sale sale sunt apti din punct de vedere medical , iar organizatorul nu va raspunde de eventualele evenimente cauzate de starea de sanatate a vreunui jucator inscris in Campionatul Regional de Minifotbal.

37, In caz ca un jucator este trecut pe mai multe rapoarte de joc , in acelasi timp , se considera valabila legitimarea jucatorului la echipa care l-a trecut pe foaia de inscriere la inceputul campionatului .


38. Contestatiile , indiferent de natura lor , se fac obligatoriu in timpul meciului , sau la pauza acestuia , doar de catre echipa adversa , si trebuie specificat clar in contestatie subiectul clar al acesteia . In caz de contestatie a identitatii unui jucator ( ca e suspendat sau ca nu e trecut pe foaie ) , el trebuie sa se legitimeze in maxim 24 ore dupa incheierea meciului iar daca legitimarea nu se solutioneaza nici cum , nici cu ajutorul organizatorului , meciul este considerat pierdut cu scorul de 3 – 0 de echipa la care a evoluat jucatorul contestat.


39, Neprezentarea neanuntata la un meci , pana cu 3 zile inaintea acestuia , atrage dupa sine o penalizare de 3 puncte + pierderea meciului la masa verde . Echipa care nu se prezinta trebuie sa achite taxa de joc , iar cea care castiga meciul prin neprezentare , de asemenea. La trei neprezentari consecutive , Organizatorul poate inscrie automat alta echipa in campionat in locul celei in cauza , fara vreo anuntare prealabila . La trei taxe de joc , neachitate consecutiv , organizatorul poate exclude automat din campionat echipa in cauza , iar jucatorii ei nu mai pot evolua in nici un moment la alta echipa , pe perioada campionatului aflat in desfasurare.


40. Aranjarea meciurilor , in vederea obtinerii unor beneficii sau a facilitarii situatiei altor echipe , (ex:camp. trecut) atrage dupa sine o penalizare de 6 puncte , a ambelor echipe implicate.

 


41.  In perioada 09-22.12.2013 se va desfasura Cupa Craciunului la fotbal,competitie ce se va  desfasura in paralel cu Campionatul,la Winner's Club Talnar.La Cupa vor participa toate echipele din campionat ,iar neparticiparea atrage dupa sine penalizarea echipei cu 3 puncte in campionat.Detalii despre Cupa se vor oferii mai multe intr-o sedinta la care vor participa reprezentanti de la toate echipele din Campionat,si care va avea loc la sfarsitul turului campionatului .

42. Campionatul va incepe:

turul : 14 septembrie 2013

returul : ----------------

43. Fiecare jucator legitimat la o echipa in Campionatul Winner’s nu are drept de joc la o alta echipa legitimata in acest campionat,in caz contrar echipa la care acesta evolueaza va pierde meciul cu 3-0.In cazul in care un jucator va pleca de la o echipa la alta ,acest lucru se poate face doar prin acordul dat de catre reprezentantul echipei la care jucatorul a evoluat ,si pe care vrea sa o paraseasca (fara acordul reprezentantului echipei,cel care este trecut pe foaia de inscriere cu nume si nr. de telefon,nici un jucator nu se poate trece pe foaia de joc a altei echipe,sub nici o forma). Acest acord trebuie dat si e luat in considerare numai in prezenta organizatorului si a comisiei.

 44. Orele de disputare a partidelor trebuie OBLIGATORIU respectate . In cazul in care se doreste modificarea unei ore ( numai in conditii de forta majora) aceasta poate fi modificata numai cu acordul comisiei , si trebuie anuntata cel mai tarziu in etapa precedenta meciului care se doreste a fi amanat .

45. COMISIA CAMPIONATULUI - va fi formata din minim 5 membri din care trebuie sa se prezinte la meciurile dintr-o etapa cel putin 3 dintre ei pentru a putea fi totalmente corecti si obiectivi . Ea este formata pana in acest moment din :

 - GROZAV TEODORA               -- organizator 

 -  TALNAR GEORGE  - Organizator

Asociaţia Română de Minifotbal

 Adresă poştală: Piaţa Romană, nr. 9, sc. B, ap.17, Sector 1, Bucureşti

 Tel./fax:  +40.21.781.36.36  +40.21.781.36.36

 http://www.minifotbalisti.ro

Asociaţia Română de Minifotbal este o organizaţie născută din dorinţa de a contribui la promovarea fotbalului

la toate nivelele prin stimularea participării persoanelor de diferite vârste în competiţii sportive dedicate amatorilor.

COMUNICAT DE PRESĂ

Liga de fotbal amator devine Liga Bergenbier!

Începând cu 25 septembrie 2009, Asociaţia Română de Minifotbal împreună cu partenerul său principal Bergenbier, lansează o campanie de promovare a minifotbalului, cunoscut şi sub numele de fotbal pentru amatori pe teren redus. Astfel până pe data de 1 noiembrie 2009, aproape în fiecare judeţ al României, iubitorii de fotbal vor avea posibilitatea de a se înscrie în competiţiile afiliate Asociaţiei Române de Minifotbal, desfăşurate sub numele de Liga Bergenbier. Căpitanul echipei naţionale Cristi Chivu este unul dintre principalii promotori ai fotbalului amator din România.

Fotbalul amator merită tot sprijinul nostru pentru că acolo se naşte pasiunea adevărată pentru fotbal: jucând cu prietenii şi pentru prieteni. Susţin Liga de fotbal amator Bergenbier şi sunt fericit să fac parte din acest proiect”, a declarat Cristi Chivu, ambasadorul Bergenbier.

Liga Bergenbier este competiţia naţională care stabileşte campioana ţării. Aceasta adună câteva mii de jucători din cele 21 de ligi judeţene afiliate Asociaţiei Române de Minifotbal. Campioana este desemnată în urma turneului final, de tip play-off, la care iau parte câştigătoarele fiecărei ligi judeţene. Anul acesta ediţia a III-a a fazei naţionale s-a desfăşurat în perioada 2-5 iulie 2009, la Iaşi şi a adus la start următoarele echipe campioane judeţene: RMC 24 Alba-Iulia, Coriolan Bacău, FC Extruplast Baia Mare, Kronvest Braşov, Remilk Bucureşti, Consiliul Judeţean Buzău, JadCarei, FC Milanello Cluj, Alfa Team Cristur Deva, Atletico Galaţi, Aldoor Auto-Driver Iaşi, Magic Iaşi, Expo Granit Mediaş, Inter-D Miercurea-Ciuc, Eka Trust Ploieşti, Oz-Er Golden Roman, Citadinia Satu Mare, Cariocas Zeelandia Sibiu, Distry Timişoara, Simoda Zalău. Câştigătoarea pentru al doilea an consecutiv a fost Magic Iaşi, care drept premiu va pleca într-o excursie la un meci al echipei de fotbal Inter Milano, la care evoluează căpitanul naţionalei.

Liga Bergenbier reprezintă o fază superioară campionatelor de la nivel local organizate în acest moment în tot mai multe judeţe ale ţării. Până acum Asociaţia Română de Minifotbal a depus un efort şi un interes constant în iniţierea şi promovarea acestor turnee la nivel naţional, printre promotorii acestui proiect numărându-se Răzvan Burleanu, Paul Costaş, Ionică Onicaş şi Tiberiu Lajos. Principiile Asociaţiei Române de Minifotbal au la bază spiritul de fair-play, de echipă şi chiar de dezvoltare a talentului fotbalistic, minifotbalul fiind un sport pentru fiecare dintre noi.

Dorinţa noastră este ca acest proiect să continue, să se dezvolte şi să reprezinte o alternativă pentru fotbaliştii amatori din întreaga ţară care au acum propria lor competiţie. Participarea lui Crisiti Chivu alături de noi în acest proiect, nu poate decât să ne bucure şi să apreciem sprijinul său. Scopul Asociaţiei Române de Minifotbal rămâne acela de stimula participarea tuturor persoanelor indiferent de vârstă la aceste competiţii de minifotbal desfăşurate în cele mai multe judeţe ale ţării. Chiar mai mult decât atât, dorim să creem inclusiv o stare de spirit, nu întâmplător minifotbalul este un sport pentru fiecare dintre noi”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Asociaţiei Române de Minifotbal.

Comitetul executiv al Asociaţiei Române de Minifotbal are următoarea componenţă: Răzvan Burleanu - preşedinte, Paul Costaş – prim-vicepreşedinte, Ioan Onicaş - vicepreşedinte, Tiberiu Lajos - vicepreşedinte, Gavrilă Vasilescu – secretar general.
 
Advertisement

 

  Winner's Talnar Club